BLOG

Hogyan válasszunk jó gyerekjátékot? 5 pontos csekklista

2019.04.15 19:06

Gyerekjátékot venni mindenki tud. De ideális, hasznos és megfelelő gyerekjátékot már kevesen. Cikkünk rövid iránymutatást tartalmaz, hogy a játékok világában könnyebben el tudjon eligazodni. Tipp! Ha gyerekjáték vásárlás előtt állsz, böngészd át először a csekklistát, és csak utána vásárolj!

Mire figyelj, mielőtt gyerekjátékot vásárolsz?

 

 1. Első és legfontosabb, hogy ne a szülőnek kedves játékot válasszunk, hanem a gyerek igényeit együk figyelembe.
 2. Tartsuk szem előtt a gyerek életkorát! Sokszor gazdaságosabb megvenni egy magasabb szintű játékot, hiszen következő évben már uncsi lesz a junior kiadás. De ne feledjük, hogy a csemeténk most akar játszani vele.
 3. Legyen óvatos a csili-vili, nagyon hangos, minden érzéket megragadó játékokkal. Ha ehhez hozzászokik a gyerkőc, utána már bármilyen másik hagyományosnak mondható játék unalmas lesz.
 4. Nem kell mindig fejlesztő játékot venni, választhatunk “csupán” szórakoztató időtöltés céljából is!
 5. Utolsó praktikus tanács, hogy CE jelölés nélkül ne vásároljon játékot. Mindig ellenőrizze a termékleírást.

 

Menő gyerekjátékok. Előnyök és hátrányok.

A gyerekek körében népszerűek a legújabb mesékhez kapcsolódó játékok. Itt az lehet a hátrány, hogy ezek a játékok mindig drágábbak, hiszen a brandhez járó jogdíjat is meg kell fizetni.

 

Óvatosan kezeljük a TV-ben reklámozott játékokat. A gyerekek előszeretettel kérnek olyan játékot, amit sűrűn látnak a TV-ben. Sok szülő örül, ha a gyereknek határozott elképzelése van, mit szeretne ajándékba kapni, így neki kevesebb időt kell az utánajárással elvesztegetnie. Ami a TV-ben van azonban, az nem mindig az ideális játék. Érdemes alaposan utánanézni ezeknek, belefuthanunk ugyanis haszontalan vagy épp értelmetlen játékszerekbe is.

 

Miért jó társasjáték?

Ha valamikor, hát a mai világban mindennél fontosabbak a társasjátékok a gyerekek számára. A digitális eszközök elterjedésével azonban a régi típusú társasok nem mindig kötik le a gyerekek figyelmét. Jó megoldás, ha a szülő is együtt játszik a gyerekekkel, hiszen ekkor már nem csak játékról, hanem családi közösségi időtöltésről is beszélhetünk.

 

A társasjátéknak a közös együttléten kívül számos előnye van, hiszen sok mindenre ráveszi, megtanítja és ösztönzi a gyerkőcöket. Ilyen például:

 • a szabályok betartása
 • kooperáció a többiekkel
 • csapatmunka
 • a világ felfedezése
 • képességfejlesztés
 • komfortzóna átlépése játékosan

 

Nézz körül a Brandlove kínálatában! Válassz kedvedre itt minőségi gyerekjátékaink közül!