BLOG

Grillezés mesterfokon. Mikor melyik grillsütő ajánlott?

2019.05.07 12:02

A grillezésnek különleges varázsa van. Aki már ráérzett az ízére, az már alig várja a tavaszt, és startra készen tartja a grillsütőket. De milyen is az ideális grillsütő? Erről lesz szó a továbbiakban.

Miért is olyan jó a grillezés?

 1. Minőségi idő a családdal, barátokkal
  Végre együtt a család. Végre van idő a barátokra. Egy grillezés alatt rengeteg elmaradt beszélgetést lehet bepótolni.

 2. A természet lágy ölén a legjobb
  A legjobb időtöltés a természetben való feltöltődés. Jó idő, napsütés, finom ételek. Nem is kell más a kikapcsolódáshoz.

 3. Közös élmények
  A közösen készült ételek a legfinomabbak, szokták mondani. A csapatmunka jót tesz a leglaposabb kapcsolatoknak is. Főleg ha finom illatok és ízek is járnak hozzá.

 

Konyha a szabadban. Milyen grillsütőt érdemes választani?

 • Faszenes grillsütő
  A faszenes grillsütő nagyon népszerű azok körében, akik szeretik a hagyományos parázson való sütögetés feelingjét. Kellemes hangulatú, romantikus és könnyen beüzemelhető. Azoknak ajánljuk, akik szeretnek bíbelődni a tűzgyújtással, hiszen a megfelelő tűz és hőmérséklet elengedhetetlen a tökéletes grillezéshez.

 

 • Gáz grillsütő
  Könnyen szállítható, bárhol beüzemelhető, és szinte azonnal használható. A gáz grillsütő esetén nem kell őrt állni és figyelni a tűz minőségére, mint a faszenes változatnál. Igaz, nincs olyan valódi grill-feeling, de a mai instant dolgokhoz szokott embernek kiváló választás.

 

Grill, BBQ. Mi a különbség?

A grillt és a barbecue-t sokan sokan egy kifejezésként szokták használni, pedig két különböző sütési eljárást foglal magában.

A grillt szinte mindenki ismeri, aki szokott szabadban sütögetni. A grillnél magas hőmérsékleten sütött, viszonylag gyorsan elkészíthető étel a végeredmény. A legtöbben virslit, hamburgert, szárnyas húsokat szoktak szabad tűzön grillezni. A húsok külseje ilyenkor vékony réteget kap.

 

A barbecue -  BBQ - ezzel ellentétben jóval hosszabb sütési folyamatot jelent. Alacsonyabb hőmérséklet, lassú párolás. A barbecue sütő mérete nagyobb, mert általában testesebb, méretesebb húsok kerülnek rá.

 

Mielőtt grillsütőt választasz, gondold át a következő 7 dolgot!

 

 1. Mi a célom? Sütögetni, vagy tökéletes grill élményt nyújtani az ismerősöknek?
 2. Mit szeretnék sütni: grill legyen vagy BBC?
 3. Tudok-e kellő időt szánni a grillezésre?
 4. Milyen gyakran fogom elővenni a grillsütőt?
 5. Tudom-e tárolni valahol, ha épp nincs szükség rá?
 6. Mennyi pénzem van a beszerzésre?
 7. Mekkora társaság ellátására van szükség egy grillezésnél?

 

 

Szóval grillezésre fel! Nézz körül a Brandlove kínálatában!