BLOG

Testépítés otthon. Ezekkel a gépekkel már könnyen megvalósítható!

2019.05.21 14:39

 

A mai trendek azt mutatják, hogy egyre többen szeretnének az otthoni testépítéssel foglalkozni és persze sikereket elérni. Vannak, akik szeretnek közösséghez tartozni, és a közösségtől motivációt szerezni. Egyre nagyobb ugyanakkor azoknak a száma is, akik a saját, egyedi időbeosztásuk miatt nem szeretnek, vagy egyáltalán nem tudnak igazodni a kötött időpontokhoz. Az ő számukra ideális megoldás, ha egy otthoni testépítő gépre tesznek szert. Aki ráérez a siker ízére, annak az egyik legkedveltebb időtöltésévé szokott válni ez a fajta tevékenység.

Miért rajonganak sokan az otthoni testedzésért?

 

 1. Kikapcsolódás
  Elsősorban azért, mert tökéletes kikapcsolódást nyújt testnek és léleknek egyaránt. Egy hosszú, fárasztó nap után nincs jobb, mint átmozgatni a testet.

 2. Egészségmegőrzés
  A kikapcsolódáson túl természetesen a sporttevékenységnek számos jótékony hatása van az egészségre.

 3. Időt spórol a mindennapokban
  Nem titok, sokan azért választják az otthoni sportot, mert időt spórolnak vele. Nem kell fitneszterembe járni, nem kell utazni, parkolni, egyszerűen és könnyen kivitelezhető. Ráadásul egyszeri beruházással mindez elérhető.

 

 

Mit gondolj át, fitneszgép vásárlás előtt?

 • Helyigény
  Az egy dolog, hogy mi a kedvenc testedzésed, az pedig egy másik, hogy mennyi helyed van otthon. A kettő muszáj lesz összehozni, különben hosszú távon nem lesz szerencsés megoldás. Tehát, ha kis hely áll rendelkezésre otthon, akkor a kisebb gépekkel kezdd el. Ilyenek például: pedálgép, gumipánt, kézisúlyzók, gimnasztikai labda, stb.
  Amennyiben nagy helyed van otthon, vagy esetleg külön helyiséget is tudsz erre felszabadítani, akkor az alábbiak is szóba jöhetnek: szobabicikli, spinning kerékpár, futópad, izomerősítő padok, lépcsőzőgépek, elliptikus tréner, húzódzkodó állvány.
 • Hangszigetelés
  Vannak olyan kondigépek, amelyek robosztus kialakítása, súlyterhelése miatt nem a legcsendesebb kategóriához tartoznak. Ez persze egy családi ház esetén fel sem tűnik, ám aki társasházban lakik, annak első számú igénye lehet a csendes működés. Mielőtt vásárolnánk erre is figyeljünk oda. Csekkoljuk a működés közben is a gépet.
 • Megfelelő háttértudás
  Sokan ringatják magukat abban a hitben, hogy egy fitneszgép megvásárlásával megoldódik minden súly problémájuk. Tökéletes lesz a zsírégetés, tökéletesen alakra fognak szert tenni. A gyors siker reményében olyan komplex fitness gépet vesznek, amivel minden gyakorlat elvégezhető. A végeredmény sokszor ilyen esetekben ennek ellenére kudarc lehet. Érdemes először informálódni, utána azt a gépet kiválasztani, ami pont arra az izomcsoport erősítésére alkalmas, amire szeretnénk.

 

Az otthoni testépítés kedvelt berendezései

 • Szobakerékpár
 • Elliptikus tréner
 • Futópad
 • Lépcsőzőgép
 • Evezőpad
 • Gyaloglópad
 • Multifunkcionális kondigépek
 • Kiegészítők (gumipánt, step-pad, gimnasztikai labda, súlyzók, stb)

 

 

Rászántad magad a vásárlásra? Vagy csak keresed az ideális gépet? Nézd meg a Brandlove fitneszgép ajánlatát!