BLOG

Kávéfőzés élménye. Milyen az ideális kávéfőző?

2019.06.04 12:00

A kávézőfés több mint egy szimpla konyhagép. A kávézás pedig jóval több, mint felhörpinteni egy kis folyadékot. A kávézás inkább kikapcsolódás, feltöltődés, olyan élmény, ami sok ember napját alapjában meghatározza. S ha ez így van, akkor egyáltalán nem mindegy, milyen kávéfőzőt vásárolunk.

Tippek kávéfőző vásárláshoz

Törekedjünk arra, hogy az optimális kávéfőzőt válasszunk, ne a maximálist. Kapható számtalan hiper-szuper kávéfőző, de érdemes szem előtt tartani, hogy nem mindig a legprofibbra van szükség.

 

5 átgondolandó kérdéskör kávéfőző vásárlás előtt

  1. Milyen kávét szeretnék főzni? Ez egy fontos kérdés. Gyorsat? Igazi olasz espresso-t vagy egyszerű tejes kávét?
  2. Milyen gyakran iszik kávét a család?
  3. Hosszú vagy rövid távon akarom használni?
  4. Darálni is akarok vele? Vagy nem ragaszkodom hozzá?
  5. Hagyományos őrölt kávé vagy kávé kapszula. Melyik legyen?

 

Kinek melyik kávéfőző ajánlott?

Kotyogós kávéfőző

A hagyományos ízek kedvelőinek ajánlott a régi kotyogós kávéfőző modern rozsdamentes acél változatban. 2 vagy 4 személy számára is használható. Ideális, ha csak egy valaki kávézik a családból, és szereti a hagyományos kávé élményt.

 

Kávé és teafőző gép

A komplex kávé és teafőző gép azoknak ideális, akik mind a kávét, mind pedig a teát szeretik. Ezzel a konyhai géppel nem csak kis mennyiséget, hanem akár egy irodai mennyiséget is le lehet főzni. Nem alkalmas azonban különböző kávéspecialitások készítésére.

 

Kapszulás kávéfőzők

A kapszulás kávéfőzőkért azok rajonganak általában, akik szeretik a frissen készített kávéspecialitásokat. Az így készített kávé illata betölti az egész lakást vagy irodát, sajátos varázsa van. Mivel többféle kávéfajtából lehet választani, így garantáltan nem lehet megunni.

 

Darálós kávéfőző

Akik a kávézást magas minőségen akarják élvezni, azoknak a darálóval ellátott kávéfőző gépeket javasoljuk. Ez az a típusú kávégép, amibe egész szemes, pörkölt kávét kell tölteni, ami először frissen megdarálja, majd utána főzi a kávét. Az eredmény: extra finom illat, telt aromy, selymes állag. Aki igényes a kávéjára, annak szigorúan ajánlott, nem csak a minőségi kávé, hanem a minőségi darálós kávéfőző is.

 

Ezek után megvan, melyik kávéfőző a számodra optimális? Böngészd át a Brandlove kávéfőző kínálatát is!